Orar: Luni – Duminică 09:00 – 00:00 office@euphoria.ro
0745 393 333 Arad, 1 Decembrie 1918

‘ There is no sincerer love than the love of food ’ – George Bernard Shaw, 1903

Cam cât de greu este să-ți alegi vinul potrivit felului preferat de mâncare? De câte ori ți-ai dorit ca cineva ,, să te salveze” din acea situație dificilă și să îți recomande vinul care scoate în evidență aromele preparatului ales?

Credem că știm deja răspunsul… de foarte, foarte multe ori. Și noi am fost exact în aceeași situație așa că, pentru moment, pune-ți un pahar de vin și hai să citim câteva rânduri care îți vor oferi soluția pentru toate acele momente!

Cu toții iubim serile frumoase de vară în care ne adunăm în jurul mesei, alături de cei dragi, și savurăm în tihnă preparatele preferate. Însă după cum aminteam și mai sus, nici nouă și cu siguranță, nici ție, nu ne place să ajungi în momentul în care trebuie să comanzi vinul. Un moment în care stai și te gândești care ar fi cea mai bună alegere. Da, e greu și nu toți suntem experți în arta fabuloasă a vinului, însă acest gând ne-a făcut să scriem câteva rânduri despre acest subiect și să îți oferim o soluție și o experiență cu adevărat unică atunci când vrei momentul de răsfăț din jurul mesei.

Astăzi povestim despre unul dintre preparatele nou intrate în meniul de vară și pe care suntem siguri că o să-l îndrăgești și tu. Un preparat pe bază de pește, cu o garnitură delicioasă care poate fi servit cu un pahar de vin alb sec, ce este perfect pentru o masă de prânz sau o cină ușoară într-o zi toridă de vară.

Pentru început ne oprim atenția asupra vinului și a faptului că alegerea acestuia este esențială în a savura cât mai bine preparatul comandat. Se spune și se cunoaște faptul că peștele se servește alături de un vin alb, fiind făcute adevărate studii pe acest subiect. Cercetătorii au găsit și demonstrat că peștele nu se potrivește cu vinul roșu. Conform unui studiu realizat de japonezi și publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, vinul roșu servit alături de carnea de pește nu face altceva decât să lase un gust foarte puternic, neplăcut la finele mesei, ceea ce poate strica toată experiența culinară. Studiul este unul aprofundat, fiind testate un număr de 36 de soiuri de vin roșu și 26 de vinuri albe, iar rezultatul a fost același în majoritatea cazurilor, gustul metalic fiind prezent, rezultat al combinării uleiului de pește cu aromele vinului roșu. Așadar, putem să afirmăm că peștele se asociază cu vinuri albe seci ca Chardonnay, Riesling, Fetească Regală sau Sauvignon Blanc, dar să ții minte faptul că acestea sunt doar recomandări, iar dacă ești o fire curajoasă poți să încerci și alte combinații, există posibilitatea de a fi plăcut și delicios surprins.

Este important de știut că în funcție de cum alegem să preparăm peștele, alegem și vinul. Peștele este o alegere extrem de sănătoasă fiind un preparat ușor de digerat, iar combinația acestuia cu un vin alb scoate în evidență noi arome delicioase. În ceea ce privește preparatul nostru, Perch & Salmon Duo – duo de șalău cu somon învelit în bacon, merge de minune cu un pahar de vin de la crama Domeniului Bogdan, un Chardonnay sec. O cramă cu tradiție și care se bazează pe dorința de a oferi consumatorilor și iubitorilor de vin cele mai calitative soiuri de vin. După îndelungi studii în lumea fascinantă a producerii vinului, s-a ajuns la concluzia că cel mai bun vin este cel care se face din strugurii de cea mai înaltă calitate. De aici și alegerea de a cultiva întreaga suprafață după principiile agriculturii biodinamice – știința forțelor de viață, sistemul de cultură cu cea mai accentuată abordare holistică, aceasta fiind și viziunea lor privind viitorul agriculturii către o hrană sănătoasă. Astfel a luat ființă prima fermă viticolă biodinamică din România. Și dacă am aflat câte ceva despre cramă, ne oprim și asupra recomandării noastre. Un vin cu caracter puternic, bine structurat, care te atrage încă de la prima vedere prin culoarea lui galben-verzuie, sugerând noblețe și prospețime. Este susținut de o complexitate aromatică în care găsim note de flori uscate, pară și gutuie, completate de fine nuanțe de miere și vanilie, iar gustul este lung și rotund. Îl poți asocia cu preparate din carne albă, fructe de mare sau brânzeturi. La fel de important este de știut faptul că există și o temperatură ideală de servire, între 8℃ și 10℃.

Astfel, pentru a te bucura la cel mai înalt nivel de cina sau prânzul tău, îți recomandăm ca data viitoare când alegi din meniul nostru un preparat pe bază de pește sau, de ce nu, chiar pe cel amintit anterior, să nu uiți să comanzi și un pahar de vin pe măsură. Îți spunem că întregul meniu este gândit pentru a-ți oferi experiențe culinare unice și pline de gusturi și arome deosebite. Perch & Salmon duo îți este recomandat în a-l servi cu garnitura propusă de bucătarii noștri și anume, piure de cartofi dulci și sfecla roșie marinată.

Experiențele culinare delicioase sunt mereu alegerea potrivită, iar asezonarea felului preferat de mâncare cu un vin pe măsură, nu face altceva decât să ducă totul la un alt nivel. Te așteptăm să pui în practică sfaturile și recomandările noastre și să ne bucurăm de multe momente delicioase împreună.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *