Orar: Luni – Duminică 09:00 – 00:00 office@euphoria.ro
0745 393 333 Arad, 1 Decembrie 1918

Reteta saptamanii – Pizza Euphoria

Tot din seria preparatelor delicioase venim cu o altă recomandare! Ce comandăm cu toții atunci când ieșim cu prietenii în oraș sau atunci când vrem doar o seară liniștită în propria sufragerie, în fața televizorului? Îți spunem noi, un film bun sau o ieșire cu gașca în oraș merg perfect cu o Pizza!

Iubită și savurată pe tot mapamondul și inclusă în toate bucătăriile din lume, Pizza este cea mai delicioasă opțiune pentru tine. Originea acesteia este în Italia, mai exact regiunea Napoli, însă termenul latin Pissa, a apărut încă din secolul al IX-lea și înseamnă ”pâine plată”. Originea acesteia este pusă de multe ori sub semnul întrebării, deoarece variante similare ale acestei rețete au fost descoperite în regiunea mediteraneană. Găsim asemănări și în Egipt, Babilon sau Imperiul Persan, iar potrivit unor surse, grecii antici mâncau o pâine plată și rotundă, peste care puneau diferite condimente și ingrediente. Indiferent de cine a descoperit acestă rețetă, noi suntem bucuroși că o avem și că ne putem răsfăța papilele gustative cu aceasta. Ceea ce credem că ți-ar mai trezi interesul e faptul că în Italia, regiunea Napoli, locul din care, după spusele multor cunoscători, ar fi pornit totul, pizza era cel mai popular fel de mâncare în rândul populației sărace. Însă cum nimeni nu putea să refuze triunghiul savuros, următorul pas a fost acela de a comercializa aceasta rețetă. Inițial, era preparată și vândută în chioșcuri în aer liber, urmând ca în 1738 să fie înființată și prima pizzerie „Antica Pizzeria Port’ Alba”. Alexandre Dumas vorbește și el despre acest subiect, ne spune că pizza era mâncarea de bază în Napoli și avea ingrediente variate, brânză, roșii, ulei și anșoa.

Acum că am aflat mai multe despre istoria pizzei, ne putem concentra atenția asupra rețetei care a cucerit multe inimi în restaurantele noastre. Da, știm că și tu ești unul dintre fanii acesteia, Pizza Euphoria este unul dintre preparatele casei, gândită și coaptă doar pentru tine. Iar dacă încă nu știi despre ce este vorba, îți explicăm în câteva rânduri de ce următoarea ta comandă trebuie să conțină o pizza Euphoria. Blatul este unul clasic, pufos și în același timp subțire, acoperit cu un delicios sos de pizza, mozzarella, bacon, cârnăcior picant, porumb, ardei gras, ceapă, iar elementul care îi oferă savoare și originalitate este oul ochi, așezat cu grijă deasupra preparatului, făcând ca totul să prindă culoare și mai mult gust.

Acum că te-am familiarizat puțin cu Pizza Euphoria, te așteptăm să o și savurezi! Hai cu voia bună, pofta de mâncare și prietenii, iar noi îți pregătim masa! Sau dacă ziua a fost lungă, printr-un simplu click, pizza ajunge direct la tine!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *