Orar: Luni – Duminică 09:00 – 00:00 office@euphoria.ro
0745 393 333 Arad, 1 Decembrie 1918

Reteta saptamanii – Penne Quattro formaggi

Nu putem refuza o porție de paste delicioase indiferent de momentul zilei! Împărtășim cu tine o rețetă plină de savoare, ce are ca ingredient principal… brânza!

Un preparat pe care îl cunoaștem și l-am văzut în meniurile tuturor restaurantelor. Iubit și servit în întreaga lume, pennele quattro formaggi sunt pe placul tuturor. Deși pare un preparat simplu, te asigurăm că nu e deloc așa, combinația de brânză e cea care face ca totul să fie atât de delicios! Ca oricare alt preparat și acesta se bucură de o lungă istorie în bucătăria internațională. Dacă ne gândim la ceea ce înseamnă pennele quattro formaggi, putem afirma că, la fel ca și în cazul altor rețete, numele acestora și originea  se leagă strâns de o anumită zonă, bucătărie și bucătar, bineînțeles! În cazul nostru, cred că ați ghicit deja, este vorba despre Italia, doar vorbim despre paste, nu?! Iar pentru a citi restul poveștii așa cum se cuvine, vă recomandăm să comandați o porție de paste, să vă așezați comod în fotoliul preferat și să începem călătoria culinară împreună.

Gata?! După cum spuneam, istoria acestui fel de mâncare este legată de regiunea sudică a Italiei, loc unde pastele albe, pastele cu unt, erau preparatul cel mai iubit. De la pasta albă și până la Quattro formaggi, ce credeți, mai e doar un pas! Bucătarul Marco Bianchi este vinovatul acestui deliciu culinar, potrivit surselor și istoriei bucătăriei. Deși pare imposibil ca istoria acestui preparat să fie atât de recentă, cine suntem noi să punem sub semnul întrebării întreaga poveste?! Ne bucurăm de gustul și aromele oferite, fără să clipim și să analizăm totul! Este una dintre cele mai simple și iubite rețete, deoarece nu doar că este ușor de preparat, ci este și potrivită pentru oricare dintre mesele zilei.

Am povestit puțin despre istoria acestui fel de mâncare, nu oferim toate detaliile, în speranța că ți-am trezit puțin interesul și spiritul de detectiv, pentru a afla singur întreaga sau adevărata poveste a acesteia. Ceea ce vă mai spunem e că nu aveam cum să nu vă oferim și noi deliciul culinar în restaurantul nostru. Bucătarii noștri încearcă să ne poarte pe tărâmuri italiene prin acest preparat, combinând patru feluri de brânză – Grana Padano, brie, gorgonzola și nelipsita mozzarella.

More we shall not tell! Lansăm invitația de a ne vizita și de a te răsfăța cu o porție de paste sau de a-ți comanda delicioasele penne direct acasă sau la birou!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *