Cu toții vorbim despre burgeri, îi fotografiem în toate barurile și restaurantele din oraș unde, fără doar și poate, se găsește cel puțin un sortiment în meniu. Fie că-ți place sau nu, burgerii reprezintă cea mai populară mâncare a momentului. Pe orice continent te-ai duce, găsești cel puțin un loc care se laudă că face cei mai buni burgeri, fie că este vorba de un bar modest dintr-un orășel mic, fie că este un restaurant cu stele Michelin. Găsești burgeri picanți în India, burgeri cu carne de cangur în Australia sau burgeri gourmet în Franța. Împreună cu kebabul turcesc, pastele și pizza din Italia, sushi-ul din Japonia, burgerii ocupă un loc fruntaș în meniul bucătăriei globale. Parte din succesul lor îl reprezintă și capacitatea de a se adapta la orice cultură culinară și de a împrumuta din ingredientele tradiționale.
Clasicul american, așa cum îl știm azi, format din carne de vită strânsă într-o chiflă, a fost inventat undeva între anii 1885 și 1904. Există mai multe variante în ceea ce privește persoana care l-a creat, cert este însă că în următorii 100 de ani, hamburgerul s-a împrăștiat în toată lumea ca un rezultat al globalizării, putând fi consumat sub diferite forme și cu diferite ingrediente.
Îți aducem azi în atenție, cheeseburgerul, preparat din carne de vită, cu brânză cheddar și asezonat cu ceapă, salată iceberg, castraveți murați și roșii proaspete, sosul 1000 de insule fiind unul dintre secretele preparatului nostru, cel care îi oferă plusul de savoare, alături de garnitura recomandată de cartofi prăjiți, bineînțeles.
Perfect pentru fiecare moment al zilei, dar mai ales dacă îl servești alături de o bere rece și în compania celor dragi! Nu ne mai rămâne nimic de adăugat, doar vă așteptăm la masa! Poftă bună!