‘Life is a combination of magic and pasta.’ – Federico Fellini

Unii ar spune că se acordă prea multă atenție alegerii vinului pentru cină și de ce
este atât de important paharul de vin care ne acompaniază preparatul? Noi ce îți
putem spune este că alegerea nu este una ușoară, iar atunci când găsești vinul
perfect, experiența culinară va fi cu totul alta.

Dacă la preparatele din carne putem să intuim puțin modul de alegere, ce zici de
o porție de paste? Da, o alegere cam nonconformistă pentru o cină romantică
sau pentru o seară de calitate petrecută alături de cei dragi, însă o să rămâi
surprins de faptul că o porție de paste sunt la fel de potrivite și elegante pentru
toate aceste ocazii ca și un steak de vită. Totul ține de gusturi și de poftele
fiecăruia.

Pentru ca seara să fie una reușită, iar meniul să fie unul complet, alegerea
vinului nu trebuie lăsată la voia sorții. Ne-am propus să îți facem o recomandare
și să te ajutăm în a combina porția de paste preferate cu un pahar de vin pe
măsură. Atunci când dorim să alegem licoarea lui Bachus, trebuie să uităm de
paste și să ne concentrăm asupra sosului, (golden tip) , până la urmă pastele sunt
aceleași, diferența fiind dată de forma și textură.

În ultima perioadă, vinul a devenit o parte foarte importantă a mesei , în special
a cinei, nu doar pentru că e bun la gust și în cantități moderate, este și foarte
sănătos, dar și pentru că un vin potrivit poate chiar îmbunătăți aroma
alimentelor. Scoate în evidență anumite gusturi, , contracarează gusturile
puternic sărate sau amare, fiind un adevărat condiment. Însă, la fel de bine poate
să altereze gustul și aroma preparatului preferat dacă nu este ales cu grijă, poate
să-i ofere mâncării un gust metalic, amar sau prea dulce. La fel ca în toate
celelalte domenii și în acesta există adevărați specialiști care își dedică întreaga
carieră acestei arte , de a potrivi soiul de vin tipului de mâncare, luând în
considerare tipul de struguri din care provine vinul, locul în care au fost stocați
strugurii, vechimea vinului ș.a.m.d.

Vrem să știi ca atunci când ești pus să alegi vinul potrivit unui fel de mâncare
trebuie să ți cont de anumite criterii, cum ar fi: consistența, aroma, alcool, dar și
două sfaturi așa ca pentru prieteni – ține cont de invitații tăi, de gusturile lor, dar
și de faptul că uneori combinațiile surprinzătoare pot fi delicioase.

Ne întoarcem la recomandarea noastră și chiar dacă a fost greu, am ales,
Ravioli with cherry tomatoes, o alegere destul de atipică, însă este perfectă
pentru o cină ușoară. O porție de ravioli cu ricotta și spanac, sos de roșii,
busuioc, roșii cherry și Grana Padano, preparat ce merge de minune cu un pahar

de vin de la cramele Recaș, Sole Fetească Regală – sec – baricat. Este alegerea
perfectă, produs din cele mai bune parcele de struguri, din soiurile pure,
verificat manual cu mare atenție și folosind exclusiv barrique transilvănean, care
îi adaugă o nuanță de vanilie și complexitate. Este un vin supus maturării
prelungite, în butoaie de stejar, o licoare apetisantă, cu o culoare aurie. Oferă un
buchet de arome untoase, în care se disting note calde fructate, de caise bine
coapte, punctate discret de izul sâmburelui de strugure.

Leave a comment

Your email address will not be published.

English EN Deutsch DE Magyar HU Română RO
Cart
  • No products in the cart.